jueves, 15 de noviembre de 2018

Va a ploure.


Tot pareix indicar-nos que ens va a ploure durant el PegoTrail, el que convertirà el trail en una experiència encara més excitant. La pluja en cotes baixes com són per les que se'n va hi ha desenrotllar la carrera no ha de ser un problema, doncs amb un bon material i algunes precaucions la sensació de llibertat serà indescriptible. 


Si l'autoritat competent no prohibix la celebració de la carrera, que tot podria succeir, el diumenge per a molts corredors sera la primera vegada que s'hagen d'enfrontar a una carrera amb pluja, així que és interessant recordar alguns aspectes que haurem de tindre en compte.
És clar que unes de la precaucions que hem de tindre és triar bé el material, ja que açò suposa una gran diferència, no és el mateix córrer mullat que sec, mantindre el nostre tòrax calent i eixut és necessari si volem que la nostra carrera siga agradable. Així que la nostra roba ha de ser impermeable per fora, però que siga transpirable per dins, no cal utilitzar impermeables que no transpiren perquè acabaríem amerats en suor i l'efecte serà pitjor que si no ho portàrem. Si ja tenim roba per a la pluja, sabrem quina és la seua capacitat d'impermeabilación i transpiració que té i si s'adapta a les condicions del diumenge.

Un altre dels elements fonamentals per a la pluja són les fundes estanques, són importants perquè mantindrà eixut el telèfon mòbil, si portem quelcom de farmaciola o si portem la clau electrònica del cotxe.
Amb les sabatilles ens enfrontem a un dilema molt personal, jo no sóc molt partidari de les sabatilles amb membrana per a la pluja ja que l'aigua entra i després no ix, preferisc la sabatilla de sempre que tinga els tacos ben grans, per a tindre el major agarre en zones enfangades o de pedra mullada.
Ara anem amb les ulleres, jo sempre les porte, perquè em permet anar sempre amb els ulls ben oberts, la qual cosa ja suposareu ens donarà més seguretat, el problema està en si són ulleres de sol normals, la visibilitat en un dia plujós, que de per si és ja limitada, ho serà més amb ulleres de sol per això lo millor és tindre unes ulleres fotocromáticas, que s'enfosquixen segons el nivell de llum que hi haja i que en dies de poca llum poden ser pràcticament transparents, en el meu cas ara tinc unes ulleres a les què puc canviar el color del vidre, per la qual cosa si plou segurament li posaré el vidre groc que és el que més visibilitat em dóna.


Un altre aspecte que hem de tindre en compte quan plou, encara que en el Pegotrail no crec que siguen d'extrema necessitat, són les prendes tèrmiques que ens ajuden a mantindre la nostra temperatura. Tindre una camiseta tèrmica, una malla que mos cobrisca les cames, uns guants, un mocador tubular per al coll… En la bossa abans de donar l'eixida és interessant per a poder triar que roba hem d'utilitzar al comprovar sobre el terreny les condicions meteorològiques.
No obstant això, hem de realitzar alguns canvis en els nostres hàbits i ser cauts, i, una de les coses que no deuríem d'oblidar sobretot en dies de pluja i de fred és realitzar algunes estirades, seria desitjable poder-los fer baix sostre per a eixir davall la pluja ja amb els músculs activats. Però, quan acabem és millor no realitzar-los tot just acabar sinó que és millor esperar a estar a casa i eixuts i amb la temperatura corporal restablida. L'ideal hauria de ser llevar-nos ràpidament la roba mullada i dutxar-nos amb aigua calenta i començar a realitzar les estirades en la dutxa.
Després deuríem de tindre en compte com ens assentaria de bé prendre'ns alguna infusió calenta o un café per a recuperar-nos completament.
En el cas que el Pegotrail s'haguera de suspendre per causes meteorològiques realitzaríem els avisos pertinents perquè no ens haguérem de desplaçar, esperem doncs que si plou ho faça amb la suficient moderació per a poder disfrutar una bona carrera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario